Hoe lang is een kwart in basketbal (en waarom?)

Exact antwoord: 10 minuten

Basketbal is een van de meest populaire teamsporten ter wereld. Hoewel het in Amerika is ontstaan, heeft de sport verschillende internationale competities voortgebracht, elk met zijn eigen unieke set regels.

In deze tijd zijn de NBA en de FIBA ​​de meest relevante verenigingen van professioneel basketbal.

Voor elke competitie wordt het spel gespeeld over een toegewezen tijdsperiode die bekend staat als kloktijd. De klok loopt wanneer de bal in het spel is en stopt voor time-outs, fouten en vrije worpen.

Het pauzeert ook als de bal buiten de grenzen raakt. De klok wordt weer hervat wanneer een speler de bal op het veld aanraakt.

Hoe lang is een kwart in basketbal?

Een typisch basketbalspel strekt zich uit over vier kwartalen waarbij elk kwart een fase van een spel vertegenwoordigt. De lengte van elk kwartaal varieert op basis van de sportvereniging.

De regels van basketbal blijven overal hetzelfde, maar de werking van de klok kan per competitie verschillen. De volledige lengte van een spel verschilt afhankelijk van de competitie.

Een basketbalwedstrijd op de middelbare school duurt 32 minuten en elk kwartaal is 8 minuten lang. Een professional NBA-wedstrijd is langer, bestaande uit vier kwartalen van 12 minuten.

Het hele spel duurt 48 minuten. De WNBA heeft vergelijkbare kloktijden met elk kwartieren van 12 minuten.

Daarentegen heeft de International Basketball Federation (FIBA) een kwartier van 10 minuten in elke wedstrijd. De NCAA heren college basketbal spel is niet verdeeld in vier kwarten, maar in plaats daarvan in twee helften.

Elke helft is 20 minuten lang.

De lengte van een kwartaal kan in realtime langer zijn dan gepland vanwege time-outs en verstoringen. Time-outs zijn nodig om de teams even uit te laten rusten.

Een NBA-spel staat zes full-time-outs toe, waaronder één time-out van 20 seconden per helft. Overtredingen en blessures kunnen ook zorgen voor extra pauzes in een spel.

Er zijn kleine pauzes van 2 minuten tussen elk kwartier en een langere pauze van ongeveer 15 minuten tijdens de rust.

Basketbalwedstrijden krijgen bij een gelijke stand vijf minuten extra, met verlengingen van de verlengingen, totdat er een duidelijke winnaar is. Er zijn geen limieten voor overuren.

In totaal duurt een compleet basketbalspel ongeveer twee tot drie uur.

Basketbal competitieLengte van kwartaal
NBA12 minuten
FIBA10 minuten
Basketbal op de middelbare school8 minuten

Waarom duurt een kwart in basketbal zo lang?

Internationaal basketbal bestaat uit vier kwartalen van elk 10 minuten met pauzes na elk kwart. De meeste professionele basketbalspellen buiten de Verenigde Staten van Amerika volgen de regels van FIBA.

In de NBA staat er echter een kwartier op het programma van 12 minuten. Dat is altijd zo geweest, aangezien de NBA geloofde dat een periode van 12 minuten ideaal is voor een toeschouwer om te genieten van een professioneel spel.

Oorspronkelijk waren de regels van de NBA gebaseerd op de basis van universiteitsbasketbal. Games op college-niveau bestonden uit twee helften van elk 15-20 minuten. De NBA was het ermee eens dat een universiteitsspel te kort was voor een betaald spel.

Ze creëerden hun eigen identiteit voor professioneel basketbal door tegen de regels te gaan en genoegen te nemen met vier kwartalen van 12 minuten.

NBA en WNBA zijn de enige competities met kwartalen van 12 minuten. De Olympische Spelen en de World Cup of Basketball volgen de regels van FIBA ​​en houden het op kwartieren van 10 minuten.

Toch heeft de NBA voortdurend invloed op het internationale basketbal. In de toekomst zal de FIBA ​​mogelijk ook kwartalen van 12 minuten hebben.

Er wordt gevraagd waarom de NBA geen kwartalen van 15 minuten heeft zoals de NFL. Een NFL-game duurt echter drie uur en heeft verschillende sets spelers voor aanval en verdediging.

Ze spelen ook maar één keer per week, in tegenstelling tot de NBA, waardoor ze dit formaat kunnen volgen. Een duur van drie uur zou te lang zijn voor een basketbalwedstrijd.

Conclusie

De kleine verschillen in de kloktijd van een basketbalspel hebben grotendeels invloed op het verloop van het spel. Het verschil tussen een kwartier van 10 minuten en 12 minuten lijkt misschien niet groot, maar telt in totaal op tot 8 minuten.

De overschrijding van de tijd beïnvloedt het scoren en het aantal spelers dat op het veld is toegestaan.

Basketbal wordt op verschillende niveaus gespeeld. Elke vereniging heeft zijn eigen regels en voorschriften voor een professioneel spel, elk met zijn eigen rechtvaardiging.

Elke competitie heeft zijn eigen unieke karakter en identiteit, maar blijft elkaar beïnvloeden.