Hoe lang duurt een NBA-game (en waarom)?

Exact antwoord: 2-3 uur

De National Basketball Association (NBA) verdeelt zijn wedstrijden in tijdsintervallen, net als andere professionele sporten. Door zaken als time-outs en advertenties overtreft de echte speelduur echter altijd de tijd op de klok.

Vanaf 2018 is de gemiddelde speelduur van een NBA-wedstrijd twee uur en elf minuten. Andere basketbalspellen, zoals professionele wedstrijden voor vrouwen, universiteits-, middelbare school- en jeugdbasketbal, hebben verschillende lengtes die gebaseerd zijn op kortere quarters en andere factoren zoals overtredingen.

Time-outs, out-of-bounds ballen, fouten en de pauze van 15 minuten zijn allemaal factoren die de lengte van een NBA-wedstrijd beïnvloeden. Bovendien wordt elk kwartier gescheiden door een pauze van twee minuten.

De NBA-play-offs, inclusief de kampioenswedstrijd, zijn vaak langer dan het reguliere seizoen. Reclameonderbrekingen, die niet altijd overeenkomen met teamtime-outs, zijn opgenomen in NBA en bepaalde universiteitswedstrijden.

43 18

Hoe lang duurt een NBA-spel?

SessieDuur
Rustpauze15 Minuten
Overwerk5 Minuten

De gemiddelde NBA-wedstrijd duurt tussen de twee en drie uur en een kwartier. Niet alle competities of verenigingen hebben echter exact hetzelfde nummer. De speeltijden van basketbal variëren van club tot competitie, zoals we eerder hebben opgemerkt.

Tijdens het NBA-seizoen van 1951 werd de langste wedstrijd ooit gespeeld. De Rochester Royals en de Indianapolis Olympians streden tegen elkaar in Edgerton Park Arena in een hoog octaangehalte.

Elke sessie duurt 12 minuten in de National Basketball Association (NBA). Voor de wedstrijd in het vierde kwart kon de totale speelduur oplopen tot 48 minuten. In een NBA-wedstrijd is overwerk een sessie van 5 minuten.

De rust is 15 minuten tussen de tweede en derde periode. Dit is echter slechts een hypothetische periode. Een NBA-wedstrijd kan door verschillende omstandigheden tot twee uur duren. Het duurt iets langer om te voltooien dan de FIFA-games.

Een wedstrijd omvat vier kwartalen, volgens de reglementen van de International Basketball Federation (FIBA). Elk basketbalkwartier duurt 10 minuten, voor een totaal van 40 minuten in het spel. FIBA-spellen zijn korter dan NBA-spellen qua kwartierlengte.

Wanneer beide partijen alle vier de kwartalen hebben gespeeld en nog steeds geen winnaar hebben vastgesteld, wordt overwerk gefloten. De partij die in de eerste extra tijd de meeste doelpunten maakt, is de winnaar. Het spel wordt op dit punt beëindigd.

In het geval dat de eerste verlenging de winnaar niet bepaalt, zullen beide teams in de tweede verlenging spelen. Wanneer de wedstrijdklok rinkelt om het einde van de helft aan te geven, begint de rust van FIBA-spellen.

Waarom duurt een NBA-game zo lang?

Een gemiddelde NBA-wedstrijd duurt tussen de twee en twee en een half uur. Het kost minder tijd om een ​​wedstrijd uit het reguliere seizoen af ​​te werken dan om een ​​play-off wedstrijd te voltooien. De advertentiepauzes zijn de belangrijkste reden waarom play-offwedstrijden iets langer duren dan wedstrijden in het reguliere seizoen.

NBA-games duren 48 minuten en zijn verdeeld in vier kwartalen van 12 minuten. De wedstrijdklok stopt meerdere keren tijdens het spel, dus elk kwartier duurt 12 minuten. De actie komt om verschillende redenen tot stilstand, die verderop in deze tekst worden beschreven.

Basketbalwedstrijden zijn tijdens de Olympische Spelen verdeeld in vier kwartalen van 10 minuten. Evenzo hanteert de WNBA in plaats van twaalf minuten vier kwartalen van tien minuten. Er zijn twee helften van 20 minuten en een pauze van 15 minuten in de National Collegiate Athletic Association college basketbal games.

Basketbalspellen staan ​​bekend om hun snelle actie, maar er zijn momenten waarop de klok stopt met tikken. Basketbalcompetities (zoals de NBA en WNBA) zijn constant op zoek naar manieren om het spel te versnellen en games te beëindigen.

Hier zijn enkele ideeën om de lengte van een basketbalspel te verkorten. Bijvoorbeeld het verlagen van het aantal overtredingen tijdens een spel of het aantal reclames dat tijdens het spel wordt getoond.

Professionele basketbalspelinstellingen worden gecontroleerd en gecontroleerd door de International Basketball Federation (FIBA). De (FIBA) heeft totale macht over aspecten van het spel, zoals de lengte van elk basketbalkwartaal.

Terwijl basketbalspellen bekend staan ​​om hun snelle activiteit tijdens het spel, staat het vierde kwartaal bekend om het drastisch vertragen van het speltempo vanwege de tactiek om de tijd te stoppen.

Conclusie

Een NBA-wedstrijd duurt 48 minuten, met vier kwartalen van 12 minuten. Bij een gelijkspel volgt een overwerksessie van vijf minuten. Als het spel na vijf minuten nog steeds gelijk is, gaat het spel in een nieuwe ronde van vijf minuten overuren.

Het aantal extra periodes is niet beperkt. Een NBA-wedstrijd van twee en een half uur is niet ongewoon. Er zijn veel factoren, zoals teamvertraging, klokuitschakelingen voor wijzigingen, herhalingsrecensies, schotfouten, tv-time-outs voor reclamepauzes, halverwege pauzes, adempauzes en andere onderbrekingen.

Gezien deze, varieert de typische lengte van een basketbalspel in de NBA van 2-3 uur. De meeste games duren twee en een half uur.