Hoe lang duurt een rugbyspel (en waarom)?

Exact antwoord: niet langer dan 80 minuten

Rugby is een teamsport met nauw contact die opwinding en enthousiasme oproept bij zowel de spelers als het publiek in de arena. Het is ontstaan ​​in Engeland in de 19e eeuw en is sindsdien een populaire sport geworden.

Gebaseerd op rennen met de bal in de hand, heeft elk team 15 spelers in een standaardvorm op een rechthoekig veld - veld. Er zijn wereldwijd 2.36 miljoen geregistreerde rugbyspelers en meer dan 6 miljoen mensen spelen het graag.

Het duurt niet langer dan 80 minuten om het spel met twee helften te voltooien. Zodra de tijd 80 minuten bereikt, eindigt het spel.

19 11

Hoe lang duurt een rugbyspel?

TypeDuur
Rugby80 Minuten
Voetbal90 Minuten

Een rugbywedstrijd duurt precies 80 minuten en niet langer dan dat. Het is in twee helften verdeeld; elk heeft 40 minuten speeltijd. Tenzij de wedstrijdorganisator toestemming geeft voor extra tijd, zal de competitie niet langer dan 80 minuten duren.

De rustpauze heeft 15 minuten om uit te rusten en een verdedigings- of aanvalsstrategie te plannen. Spelers kunnen gedurende deze tijd het wedstrijdverblijf verlaten.

De scheidsrechter kan een overtreding of wangedrag penalty geven aan elke speler die zich niet aan de spelregels houdt, maar hij kan niet beslissen over de uitkomst van het doelpunt - die wordt bepaald door touchdowns.

Op deze manier is een rugbywedstrijd vergelijkbaar met een voetbalwedstrijd - als men op zoek is naar een voorbeeld van een Amerikaanse sport met vergelijkbare niveaus van fysiek contact die wordt gespeeld met intermitterende dode ballen.

Afgezien van deze verschillen vertonen de twee spellen veel overeenkomsten, met name dat er tijdens een rugbywedstrijd geen time-outs worden afgeroepen. In plaats daarvan wisselt een andere groep spelers in en uit tijdens periodes.

Rugby is een vaardigheids- en krachtverslindend spel. Het is snel en genereert hoge niveaus van zowel anaërobe als aerobe oefeningen.

Men kan betrokken zijn bij een van de volgende speltypen:

1. Vang om te vechten, spin een tegenstander uit;
  2.  Zijwaarts vangen;
  3. Verzamel als ontvanger (lopend of staand spel);
  4. Neem de bal als een passer (pas of trap), ga verder in het veld of de scheidsrechter oordeelt dat men hem op het veld moet nemen vanwege de aanvallende positie. Ze verdedigen ook omdat de spelers moe zijn van hun te lange ruck-inspanning nadat ze net klaar zijn.

Waarom zou een rugbywedstrijd zo lang duren?

Het rugbyspel kan lang duren door alle veranderingen die plaatsvinden. De bal wordt misschien nooit eens gespeeld en wordt in plaats daarvan gewoon rondgespeeld in een eindeloze cyclus.

Bovendien weten spelers misschien niet welke kant ze op gaan op een bepaald tijdstip, of moeten ze draven om de anderen in hun team bij te houden wanneer ze rennen of sprinten over het veld.

Dit is de reden waarom wanneer een persoon misschien had kunnen spelen als het voetbal of voetbal was, rugby emotioneel en fysiek een grotere uitdaging voor hen wordt.

Om bovengenoemde redenen duurt een rugbywedstrijd 80 minuten. De klok toont '0:00' of '0:01', afhankelijk van aan welke kant van het stadion de tijd wordt opgeslagen.

Rugby union-spellen worden getimed met behulp van twee helften van 40 minuten, maar er zijn geen time-outs halverwege als een speler moet gaan overgeven. Alleen de spelers worden tijdens het spel in- en uitgewisseld.

De scheidsrechter zal na een score op zijn fluit blazen en het spel onderbreken voor aftrap, scrums, rolling subs, line-outs en rucks, dwz alle onderbrekingen die plaatsvinden tijdens het normale verloop van het spel.

Er is ook vijftien minuten aan "blessure-wissel"-tijd ingebouwd in elke helft die door één team kan worden genomen om binnen hun gebied te wisselen of aan te passen voordat het opnieuw begint.

Er wordt extra tijd gegeven voor knock-outtoernooien; het is 10 minuten met een interval van 2 minuten ertussen.

Conclusie

Rugby internationale wedstrijden hebben plaatsgevonden sinds 1871, en de eerste wedstrijd was tussen Schotland en Engeland. Een fout van een speler, zoals het naar voren slaan van de bal of het maken van een voorwaartse pass, veroorzaakt een spelonderbreking.

Spelers in het team zijn verdeeld in 8 voorwaarts en zeven achteraan. De verantwoordelijkheid van de spelers op de voorste positie is om balbezit te behouden. De scheidsrechter kan de wedstrijdklok stilzetten wanneer hij dat nodig acht om ervoor te zorgen dat er geen tijd verloren gaat tijdens de wedstrijd.

Een zeldzame game kan een penalty shootout hebben die direct wordt getrapt om te raken zonder dat de bal wordt getikt.